mtesz-kem
 

Mély fájdalommal és megrendüléssel kaptuk a szomorú hírt, hogy

Szabó Béla Gábor, a MTESZ elnöke, a KEM Mérnöki Kamara Hő- és Villamosenergetikai Szakcsoportjának elnökségi tagja, az Edutus Egyetem Műszaki Intézetének tanára, a villamos szakma kiválósága örökre elment.

Küzdött a halálos kór ellen a végső erejéig, de hiába…

Nem ismertem hozzá hasonló színes, korrekt, megbízható, okos, kreatív, jószándékú személyiséget, aki kiváló szakértő volt, következetes, segítőkész tanár, a közösségért tenni akaró vezető, akinek mindig voltak újabb ötletei, hogy a magunk szintjén hogyan tudnánk jobbá tenni a VILÁGOT és persze kedves, szellemes JÓBARÁT, a szó igaz értelmében.

Szabó Béla Gábor 1959-ben született Kenyerin.

1983-ban szerzett okl. villamosmérnöki-, majd 1987-ben okl. villamosmérnök-tanár oklevelet a Budapesti Műszaki Egyetemen, ill. létesítményenergetikai szakmérnöki végzettséget a Pécsi Tudományegyetemen.

Pályáját az Oroszlányi Szénbányáknál kezdte, majd az E.on KDSZ szakterületvezetője volt.

2010-től volt az Edutus Főiskola műszaki tanára, évekig a Műszaki Intézet vezető-helyettese.

Aktív része volt az ún. Passzívház kialakításában és tevékenyen közreműködött abban, hogy a főiskola a műszaki menedzser szak létesítménygazdálkodás mesterszak akkreditálásával egyetemi rangot nyerjen.

Emellett szakértői tevékenységgel, energetikai tanúsítással, középiskolai óraadással, vizsgáztatással is foglalkozott.

Szakmai munkája elismeréséül és a megye műszaki felsőoktatásáért végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara 2018-ban „Az Év Mérnöke” Díjjal jutalmazta.

A közösségért érzett elhivatottságát mutatja, hogy 2003-tól volt a MTESZ Megyei Egyesület elnöke, ahol szinte elsőként kezdődött el az országban az energiatudatosságra való nevelés, számtalan előadást tartott a Mérnöki Kamara szakmagyakorlóinak, évről-évre közreműködött a megye diákjai számára szervezett „Energiasuli a Környezetünkért” verseny szervezésében, sőt a zsűri elnöke volt.

Horatiust idézve „Áll ércnél maradandóbb művem” (persze Te ennél sokkal szerényebb voltál, természetednél fogva törekedtél a jó dolgok terjesztésére a magad precizitásával).

 

Drága Béla!

Még nem is tudtuk felfogni a szomorú tényt, hogy mostantól nem vagy… de kívánjuk, hogy találd meg a békédet az Angyalok között, ahová Te is tartozol! Itt a Földön Te annyi mindent alkottál, hogy nemcsak a Szeretteid és a Barátaid szívében élsz tovább, hanem a kapott tudást tovább viszik tanítványaid, energetikai tanulmányaid, a passzívházat töviről-hegyire végig néző diákok és sorolhatnánk a sok-sok értékes maradandó alkotást.

 

 


Tárgy: adatvédelmi hozzájárulás kérése

Tisztelt Partnerünk!

2018. május 25-én érvénybe lép az új adatvédelmi törvény (GDPR) minden EU tagállamban, így hazánkban is.
A MTESZ Komárom-Esztergom Megyei Egyesület számos konferenciát, rendezvényt szervez, amelyre rendszeresen küldünk Önöknek meghívót.
Ahhoz, hogy az Önök elérhetőségét – kizárólag a rendezvényre való meghívás céljából – megőrizzük – mint adatkezelők, szükségünk van az Ön beleegyezésére.
Az adatkezelő kijelenti, hogy harmadik fél részére nem továbbít semmilyen személyes adatot, azokat csak saját adminisztrációs célra használja el. Kérem, hogy amennyiben továbbra is szeretné ha elektronikus úton értesítenénk Önt, akkor szíveskedjen a mellékelt „Hozzájárulási nyilatkozatot” kitöltve elektronikus úton visszaküldeni.
Tatabánya, 2018. 05. 30.
Takács Zsuzsanna igazgató

Hozzájárulási nyilatkozat

Adatvédelmi szabályzat


Üdvözöljük a MTESZ Komárom-Esztergom Megyei Egyesület honlapján!

2800 Tatabánya, Kossuth L. u. 106. - Telefon/fax: 06 34 / 311-950
E-mail:
mteszkeme@gmail.com

A MTESZ KEM Egyesületnek ugyan jelenleg még csak természetes személyek a tagjai, de a Megyei Szervezet jogutódjaként továbbra is egyik fő feladatának tekinti, hogy segítse a megyében tevékenykedő 16 tudományos egyesület helyi szervezetének működését.

A Megyei Mérnöki és Építész Kamarával kialakított szoros sokoldalú együttműködés eredményeként a MTESZ az utóbbi években a műszaki értelmiség szolgáltató központjává vált itt Komárom-Esztergom megyében.

Bővebben (Bemutatkozás)


Dokumentumok